Leveransen: 3660 gram och 50 centimeter.

Leveransen: 3660 gram och 50 centimeter.

Idag, tisdag den andra juli 2013 klockan 3.40, valde hen att komma ut. Efter 40 veckor och två dagars väntan fick vi äntligen träffas på riktigt, inte bara se suddiga ultraljudsbilder och höra pulsslag på MVC. Och hen var en hon.

Jag har hela tiden känt på mig att hen skulle vara en hon, så när barnmorskan, efter en slutlig krystning från sambon, plötsligt ropade: ”jajamän, där kom den, grattis” tittade jag inte ens vad det var för kön. Det var inte förrän någon minut senare, efter att ha kommit till sans och börjat hitta tillbaka till verkligheten, som tanken kom – men hallå, vad var det för sort?! I precis samma ögonblick lyfte barnmorskan upp den skrikande klumpen från mammans mage och bekräftade min magkänsla: ”En sån här blev det, en liten flicka!”

Och då kom tårarna.

Efter ett långt dygn och en helt galen urladdning, både fysiskt, psykiskt och själsligt, kunde jag äntligen släppa kontrollen. Ta blicken från skärmen med hjärtslagsinformation och värkkurvor, sätta mig ner för första gången på åtta timmar och börja andas igen. Kändes nästan som om jag hållit andan sedan vi kom in på förlossningen och det verkligen blev klarlagt att; ja, ni är i aktiv förlossningsfas – ni kommer ganska snart få en bäbis.

Så här med några timmars distans har jag fortfarande lite svårt att förstå riktigt vad som hänt. Shit, har vi fått barn? Är jag pappa nu?! Ja, det har vi. Och ja, det är jag. Överväldigande, storslaget, fantastiskt och samtidigt helt osannolikt. Jo, jag visste att vi skulle få barn, men när det blir skarpt läge ter sig samtidigt ganska många detaljer väldigt oskarpa. Vad var det egentligen som hände? Var jag med?

Well, är ”bara” att börja vänja sig vid sin nya roll: papparollen. Förhoppningsvis en superpappa så jag slipper registrera en ny domän och börja om på nytt.

Ok, då kör vi!

4 thoughts on “35. Leveransen har kommit!

    • Tackar för gratulationen. Omvälvande, storslaget, galet och otroligt häftigt. =)

    • Tackar! Ja, vilken grej alltså. Inget man hittills upplevt har varit ens i närheten. Uttrycket ”wow” hittar liksom sin innebörd. =)

Comments are closed.