Saker jag inte ägt tidigare

Badstöd, bröstpump, babymonitor, nappar etc – nya saker i vårt hem.

Har de senaste veckorna börjat dyka upp en hel del saker här hemma som med lätthet kvalar in på listan: ”Saker jag inte tidigare varit i kontakt med annat än hos vänner och bekanta”. Samma lista skulle också, utan underdrift, kunna heta: ”Prylar du knappt visste fanns men snart kanske inte kommer att klara dig utan”. Även på andra punkter har saker förändrats. T ex har inhandlingslistorna genomgått ett regimskifte vad gäller struktur och innehåll. Tidigare har det kunnat se ut lite så här:
ICA: Smör, rökt sidfläsk, oliver (med kärnor), sesamolja, vitlök, cocktailtomater, grädde etc

SYSTEMET: Två flaskor Zenato Valpolicella Classico, fyra flaskor Innis & Gunn Rum cask, nåt gott dessertvin.

Senaste tiden har dock detta förändrats ganska drastiskt till att mer handla om:
ICA: Tvättlappar (oparfymerade), mjölkersättning, oparfymerat tvättmedel

Apoteket: Babyolja, bröstvårtsalva, nappar, amningsinlägg, bröstpump och örontermometer.

Bröstpumpar är ett ypperligt exempel på saker jag haft väldigt begränsad kontakt med tidigare – har liksom aldrig haft nån anledning eller användning för dem. Så; om någon frågat mig för ett år sedan hur mycket en bröstpump kostar hade nog svaret varit i stil med: ”Bröstpump… tja… typ en hundring kanske!?”

Så här 12 månader senare har jag dock blivit betydligt mer insatt i bröstpumparnas fantastiska värld och skulle med klar och säker stämma svara: ”Som med så mycket annat varierar priserna oerhört. Från knappa hundringen för en helt manuell Pigeon till dryga tre tusen för en Medela Freestyle med 2-Phase Expression.”

Som sagt; regimskifte både inom det ena och andra området. Satt för övrigt nyss och tittade på hur Isofixfästpunkterna ser ut i BMW’s 5-serie… inte på hur navigationen fungerade. Eller om det var AUX-ingång på stereon.

Var kommer detta sluta?

 

2 thoughts on “33. Bröstpumpar, badstöd och vårtsalva.

  1. Hur fasen funkar isofix egentligen? Trycker man bara in basens ”flärpar” och sen är det klart eller? Sitter skiten verkligen sen? Själva har vi en årsmodell för gammal bil för att ha blivit välsignade med isofix, dock blev det en barnstol med bas ändå, där man tydligen kan fälla ut isofix-fästen om nu sådana skulle uppenbara sig nånstans.. Magic!

    • Tack för gratulationen! Vilken grej alltså. Wow!

      Har haft precis samma funderingar; kan det där verkligen funka. Men tydligen ska det göra det. Man klickar fast basen i ”metallögglorna” och det ska tydligen sitta så det räcker och blir över – hoppas verkligen man slipper testa funktionaliteten. Vi har dock hittills bara ett lånat babyskydd (Maxi Cosi Cabriofix) utan bas men även det är rätt smidigt att sätta fast med bältet. Känns väl iofs som att man sannolikt kommer att vilja ha en bas för att slippa krångla med bältet varje gång.

Comments are closed.